Onze Merken

Advance Acoustic

In tegenstelling tot China heeft Frankrijk een bloemrijke hificultuur. De Franse ingenieurs zijn hierdoor gevormd en kunnen hun kennis op hoog niveau inzetten. Doel is topklasse producten te ontwikkelen die bereikbaar zijn voor iedereen. Daarom worden de Advance Acoustic/Paris producten geproduceerd in China. Compromisloze apparatuur die in niets onderdoen voor bekende merken. Advance Acoustic/Paris is even begeerlijk met een fantastische prijs-kwaliteitsverhouding.

Acoustic Energy

Acoustic Energy is een Britse luidsprekerfabrikant opgericht in 1987. De eerste luidspreker van deze fabrikant, de Acoustic Energy AE-1, is enthousiast ontvangen door zowel de professionele muziekindustrie en door de internationale pers. Tegenwoordig is Acoustic Energy gevestigd in het historische stadje Cirencester in de Cotswolds en heeft inmiddels meer dan dertig jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van subliem klinkende luidsprekersystemen. Van oorsprong richt Acoustic Energy zich vooral op de professionele studiowereld en in de studio is het belangrijk dat de muziek tot in het kleinste detail natuurgetrouw wordt geregistreerd. De klank van de luidsprekers dient hierbij zo neutraal mogelijk te zijn en Acoustic Energy heeft een decennialange ervaring opgebouwd in de productie van dergelijke studioluidsprekers. Zodoende weet de fabrikant heel goed hoe deze de geluidskwaliteit uit de studio ook naar uw huiskamer kan brengen. Met de luidsprekers van Acoustic Energy haalt u dus een stukje Studio DNA naar uw huiskamer.

Arcam

Arcam is gevestigd nabij de beroemde universiteitsstad Cambridge en is opgericht door twee vrienden met een passie voor music en electronica die elkaar tijdens hun studie ontmoetten. Zij richtten in 1976 Amplification en Recording Cambridge op. Met de introductie van de A60 versterker werd de basis gelegd voor een innovatieve en vooruitstrevende fabrikant van hi-fi en AV producten. 

Atoll

Het bedrijf ATOLL ELECTRONIQUE werd in september 1997 opgericht. Vanaf het begin was de filosofie om een gebrek in de markt aan te pakken: Een redelijk interessant geprijsde echte high-end audio-elektronica voor prijsbewuste audiofielen. Sinds 1997 is Atoll gespecialiseerd in het bouwen van o.a Versterker, Cd spelers, voor-en-eind combinaties, D/A converters en nog veel meer. Sinds de komst van Streaming heeft Atoll zich verdiept in het streaming en hebben ze sinds enkele jaren al hoogwaardige streamers met onder andere Tidal, MQA en nog vele extra hoogwaardige functies. 

De vormgeving met de subtiel afgeronde hoeken geeft Atoll een geheel eigen uiterlijk. Door bij de versterkers consequent gebruik te maken van overgedimensioneerde voedingen is de klank mooi gecontroleerd en zullen ook “lastige” luidsprekers geen probleem opleveren. Bij de geïntegreerde en voorversterkers ( IN lijn) is het mogelijk een DAC board in te bouwen en op die manier een digitale ingang te creëren. Verder is er de mogelijkheid om de versterkers te voorzien van een Phono board. Naast versterkers, cd spelers heeft ATOLL ook netwerkspelers in het programma met naar keuze met of zonder versterking.

Audeze

Audeze is een in 2008 opgericht Amerikaans audiobedrijf dat zich specialiseert in hoofdtelefoons en in ear oordopjes. Het bedrijf staat bekend om haar Planar Magnetic technologie en heeft hiermee een leidende positie op de wereldmarkt veroverd. Elke Audeze hoofdtelefoon beschikt over in-house ontwikkelde planar magnetic designs met extreem dunne drivers en krachtige zelf ontwikkelde magneten. De hoofdtelefoons met planar drivers hebben als voordeel boven andere hoofdtelefoons dat ze minder beperkt zijn in de weergave van geluid. De lichtgewicht diafragma’s zijn sneller dan die in conventionele hoofdtelefoons. Vervorming is praktisch niet aanwezig en bas weergave is mede door het grote diafragma excellent.

Audio Analogue

Audio Analogue werd opgericht in het prachtige deel van Toscane tussen Pistoia, Lucca en Pisa in 1995.De synergie tussen experts van high fidelity, elektronische ingenieurs gespecialiseerd in verschillende gebieden van elektronisch ontwerp en verkoopmanagers met jarenlange ervaring in verschillende sectoren, zorgt voor een stevige basis van wat vandaag Audio Analoog is: een bedrijf, maar vooral een van de meest gerenommeerde merken in Italië en de rest van de wereld om de smaak van de meest veeleisende audiofielen tevreden te stellen.

 

Cocktail Audio

CocktailAudio is een merknaam van het Koreaanse Novatron CO LTD. Dit bedrijf heeft zich de laatste jaren volledig gespecialiseerd in streaming audioproducten en bezit veel know-how op dit gebied. De komst van de X30 eind 2013 zet CocktailAudio volledig op de kaart. Het merk heeft zich continue doorontwikkeld en inmiddels is er een complete serie vernieuwde modellen beschikbaar. De CocktailAudio apparaten zijn uniek qua functionaliteit, mogelijkheden en hebben een voortreffelijke bouwkwaliteit. Ontdek de revolutionaire eigenschappen van de CocktailAudio en geniet van een nieuwe muziekbeleving.

Devialet

Er zijn in de historie van de hifi maar weinig merken die zo’n beroering hebben veroorzaakt als Devialet. Beroering in de meest positieve zin van het woord. Iedereen had het er opeens over, en iedereen was nieuwsgierig naar wat er komen ging. Toen in 2010 – zowat uit het niets – het eerste prototype aan de pers en het publiek werd getoond was iedereen met stomheid geslagen. Allereerst door het uiterlijk. De platte, hoogglans gepolijste aluminium behuizing had een enorme aantrekkingskracht. Op een Italiaans designmeubel of rechtop aan de muur, met het bovenop geplaatste ronde display en de zware, extreem luxueus aanvoelende afstandsbediening was de D-Premier – zoals het model heette – boven alles een sexy apparaat.

Wie de moeite nam om het innerlijk nader te bekijken kwam een nog nooit eerder toegepaste techniek tegen. Devialet noemde het ADH®, en het was een tot dan toe onmogelijk geachte hybride tussen de precisie en lineariteit van een klasse-A versterker, en de kracht en efficiëntie van een klasse-D versterker. Uiteraard een eigen vinding, en inmiddels één van de 88 patenten die het merk bezit. De ingebouwde d/a-converter en de apart leverbare streamingmodule en phonotrap beloofden grootse prestaties. Waar kwam dit merk vandaan?

DS Audio Optical Cartridge

De werking van conventionele phono-elementen is gebaseerd op electromagnetische inductie van spoelen in een magneetveld. De ‘Optical Cartridge’ van DS Audio is gebaseerd op het detecteren van vibraties van de stylus/cantilever door middel van een lichtstraal. De lage bewegende massa en de afwezigheid van magnetische inductie-krachten zorgen voor een uitmuntende signaal/ruisverhouding, lage vervorming en een sterk versimpeld en ‘schoon’ signaalpad.

ELAC

ELAC bestaat sinds 1926 en was in de 60- en 70-er jaren een leidende fabrikant in o.a. draaitafels en elementen. Medio 1984 startte Elac de ontwikkeling van luidsprekers. ELAC is een zeer innovatieve fabrikant, die als één van de weinigen zelf luidsprekerdrivers ontwikkelt en produceert. De hoogwaardige techniek, het vakmanschap van alle medewerkers, de aandacht voor detail en de passie voor kwaliteit zijn onovertroffen. Lees hier meer over de Elac historie en het heden.

Fyne Audio

De Schotse luidsprekerbouwer Fyne Audio is een gloednieuwe onderneming. Echter, het zeven koppige management team heeft tezamen meer dan 200 jaar ervaring in de audio-industrie. En dat is te merken ook. Niet alleen leert het team van de fouten die ooit gemaakt zijn, ook vind je gelijk de ervaring van vroeger terug in de lijn van modellen die tot nu toe gepresenteerd zijn. In dit geval hebben we het over de toplijn, de F1 Serie, de subtop uit de F700 Serie, de middenklassers uit de F500 Serie en de instappers uit de F300 Serie. 

GoldenEar

Het team maakt gebruik van al hun gecombineerde ervaring om meer sonische superioriteit te leveren, met de prestaties die vaak ongeëvenaard zijn in luidsprekers van deze klasse. De meeste concurrenten verkopen deze luidsprekers voor drie, vier of vijf keer zo veel.Belangrijker, het geluid van alle GoldenEar luidsprekers is consistent, ongeacht de prijs. Waarom? Ze streven ernaar om dezelfde doelen te stellen voor elke luidspreker die ze creëren, of het nu de goedkoopste of de duurste is. Ze weten dat als u minder uit gaat geven u niet genoegen wilt nemen met een kwalitatieve slechte luidspreker.

Gold Note

Gold note is een Italiaans merk, in 2012 opgericht in Florence door Marizio Aterini. Het kenmerkt zich door echt hoge prestaties, een uitstekende prijs kwaliteit verhouding en is natuurlijk helemaal “made in Italy”. Toen ik een aantal apparaten van dit merk mocht testen was er niet veel tijd voor nodig om te beslissen dat Gold Note een geweldige aanvulling zou zijn op mijn portfolio.
Het past precies bij wat ik graag wil bieden. Producten die natuurlijk en nauwkeurig klinken en die nooit luistermoeheid of de behoefte om ‘even te pauzeren’ veroorzaken.

Van den Hul

A.J. Van den Hul BV is een Nederlands bedrijf opgericht in 1980. Het hoofddoel van Van den Hul is om de kwaliteit van zowel phono-overdracht als de kwaliteit van signaaloverdracht in de breedste zin te verbeteren. Dit doen ze door unieke oplossingen en state-of-the-art technologie toe te passen op basis van hun eigen uitvindingen, bevindingen en luisterervaring. Het hoogwaardige productgamma omvat moving coil (MC) en moving magnet (MM) phono cartridges evenals een breed scala aan audio-kabels ten behoeve van de consument en de audio industrie. Van de Hul richt zich in al zijn activiteiten op uitstekende muzikale kwaliteit, duurzaamheid van de producten, een optimale bescherming tegen milieu-invloeden en toepassing van milieuvriendelijke grondstoffen.

Lindemann

Geen uitspraak is meer van toepassing op de high-end audio componenten van Lindemann dan deze… Het al meer dan 25 jaar opererende Duitse merk Lindemann Audio noemt zichzelf een ‘klankproducent’. Hun visie is muziekreproductie die zo natuurlijk en authentiek mogelijk is en ons de technologie hiermee laat vergeten. Muziek is een tijdmachine voor emoties en kan veel meer zijn dan een ‘gemoedsmachine’: het is een belangrijk element in onze kwaliteit van leven. Sinds begin jaren ’90 tot nu is de werkwijze van Lindemann altijd hetzelfde gebleven: het gebruik van ‘cutting-edge’ circuits, de modernste productiemethodes en een open blik op nieuwe trends en technologieën.

Live Cable

Een puur nederlands product, wordt gebruikt door de High End van de high end,  vooral Azië veel gebruikt. Bouwer/CEO Peter Sluijter heeft maar één simpel doel, in elke prijsklasse, waarin hij kabels ontwerpt, de beste te zijn, van zeer betaalbaar tot ultra High End, Live Cable behoort tot de absolute top in bekabeling.

Merason, zwitserse precisie

Weten dat ik mezelf kan overgeven aan muziek, kan ontspannen en me kan laten meeslepen door de muziek – dat is Merason. Dat is wat ons drijft om elke dag het beste van onszelf te geven en iets buitengewoons te creëren.

New Horizon

 Als je je begeeft op het strijdveld van de betaalbare draaitafels, moet je van goeden huize komen. De markt wordt gedomineerd door spotgoedkope platenspelers met een hogere PR waarde dan kwaliteit. Maar wat wil je nou voor 399 euro? Welnu, vanaf heden gloort er nieuws aan de horizon, en wel letterlijk. Het is HNNY Benelux namelijk gelukt de spreekwoordelijke speld in de hooiberg te vinden. Dit Italiaanse merk verstaat als geen ander de kunst om een bijna ongeloofwaardige hoeveelheid kwaliteit voor het geld te bieden.

Primare

Primare is synoniem aan Scandinavië, dit is ook aan elk detail te zien, hier begint beleving op zijn puurst. Een belangrijk onderdeel van het culturele landschap van Scandinavië is dat er balans moet zijn, van alle elementen die samenwerken. Lagom is het Zweedse woord hiervoor en het betekent “net de juiste hoeveelheid” ,niet teveel en niet te weinig. Alles in perfecte balans, harmonie en verhouding. In onze definitie van lagom is dat geen aspect van het Primare product de aandacht op zich zou moeten vestigen. De muziek moet de ervaring zijn en dat het besef van technologie aan het werk moet verdwijnen.

Pro-Ject

Pro-Ject Audio Systems werd in 1990 opgericht door Heinz Lichtenegger. Zijn oorspronkelijke doel was om eenvoudige draaitafels te fabriceren in de lagere prijsklasse. Hij wist dat vele muziekliefhebbers nog wilden genieten van hun kostbare grammofoonplaten collectie. In de afgelopen 27 jaar heeft Pro-Ject een groot aantal draaitafels op de markt gebracht die internationaal hoog werden geprezen. Heinz Lichteneggers’s initiatief heeft er voor een belangrijk deel toe bijgedragen dat analoge muziekreproductie weer midden in de belangstelling staat!

Shelter

Shelter maakt al High-End phono elementen sinds het bedrijf zich in 1986 gevestigd heeft. Sindsdien gebruiken ze het traditionele productieproces en maken ze alle elementen met de hand. De eigenaar van het bedrijf kijkt persoonlijk of elk element perfect is en dus klaar voor verkoop. 

 

Sound by Sweden

Sound By Sweden is een merk met producten gevarieerd in het on- en in-ear segment, verder is het een dochteronderneming van de vertrouwde kabelfabrikant Supra wiens producten altijd garant staan voor kwaliteit. Deze zelfde kwaliteit valt eveneens in de koptelefoons van Sound By Sweden terug te merken, echte Zweedse A-kwaliteit!

Sound By Sweden heeft het tempo van de ontwikkeling op het gebied van oortelefoons verhoogd. Oortelefoons op zich is geen nieuwe technologie, het is al tientallen jaren beschikbaar voor het publiek. Sound By Sweden is er echter van overtuigd dat de ontwikkeling tot nu toe niet dezelfde snelheden heeft gemaakt als andere moderne technologieën. Sound By Sweden is ervan overtuigd om dit te gaan veranderen en hebben ervoor gekozen om het de nieuwe generatie van het geluid te noemen.

Supra Cables

Supra kabels uit Zweden staan bekend om hun luidsprekerkabels, stroomkabels en stekkerdozen met een hele goede prijs-/kwaliteit verhouding. De meest populaire kabels zijn de Ply speakerkabel en de LoRad stroomkabel. Vervang je standaard kabel door een Supra kabel en geniet van een bijzonder betaalbare upgrade van je hifi systeem.

System Audio

System Audio is ontstaan in 1984, toen gitarist en elektronica technicus Ole Witthoft ontevreden was over het realisme dat hij in het geluid van de meeste audio systemen voor in huis hoorde en bedacht dat hij dit beter kon. Hij bouwde een aantal speakers voor hemzelf en een paar vrienden met goede resultaten. Het is een bekend verhaal: we kennen allemaal wel goede hobby speaker bouwers. Een aantal van hen krijgen wat lokale bekendheid, maar de meesten gaan niet verder dan het maken van een aantal speakers voor vrienden en familie. Maar Witthoft’s reputatie groeide erg snel, en dus ook zijn bedrijf. Veertien jaar later is zijn startup een serieuze speler in de luidsprekermarkt.

Ook Alles voorPortable Audio

Bezoek onze winkel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.