Geplaatst op 22 Apr 2017

Live Cable is een Nederlandse fabrikant van diverse bekabeling die nergens op wil bezuinigen. Handgemaakt en van de beste materialen bieden zij naast USB-kabels onder andere ook luidsprekerkabels, RCA-kabels, stroomsnoeren en gebalanceerde kabels aan.
Wij hebben drie USB-kabels in huis gehaald om te testen: de Xtreme, Orbit en de Signature.

De Xtreme is een kabel gemaakt uit zes draden van goud/zilver-legering. Voor de plus- en min-signalen zijn vier draden gedraaid in twee paar en daarna gesplitst en gescreend met de plus en grond. Daarnaast beschikt de kabel over 24 karaat goud vergulde connectoren.

De Orbit bestaat uit acht draden 24 karaat goud verguld zuurstofvrij koper. Ze zijn op dezelfde manier gedraaid als de Xtreme en hebben ook 24 karaat vergulde connectoren. Deze kabel is voor de liefhebbers van een analoog, minder analytisch geluid.

De Signature USB-kabel is gemaakt uit zes massief zilveren draden waarvan de plus en min op dezelfde manier ontstaat als bij de Xtreme. Ook deze kabel heeft 24 karaat goud vergulde connectoren. De Signature heeft een rustige en heldere klank met een fundamenteel laag.

Na het aansluiten en beluisteren van de kabels op onze ASUS laptop, Devialet Expert 130 Pro en KEF Reference 3 luidsprekers kunnen wij concluderen dat het verschil tussen de USB-kabels zeker te horen is. De Xtreme is het meest geschikt bij onze installatie omdat het geluid breder, ruimtelijker, dieper is met meer detaillering dan de anderen. De Orbit is bijvoorbeeld geschikt voor een digitaal klinkende set waar je de hardheid uit wil halen. De Signature is ten op zichte van andere bekende USB-kabels een goede keuze qua prijs/kwaliteit, maar als je het meeste uit je installatie wil halen raden wij de Xtreme aan.

________________________
www.livecable.nl
Xtreme USB 1,0m: €1.490,-
Orbit USB 1,0m: €1.290,-
Signature USB 1,0m: €1.190,-

IMG_1673

IMG_1674 IMG_1675

 
 
 
 
 


Contact

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht