Onze Merken

Advance Acoustic

In tegenstelling tot China heeft Frankrijk een bloemrijke hificultuur. De Franse ingenieurs zijn hierdoor gevormd en kunnen hun kennis op hoog niveau inzetten. Doel is topklasse producten te ontwikkelen die bereikbaar zijn voor iedereen. Daarom worden de Advance Acoustic/Paris producten geproduceerd in China. Compromisloze apparatuur die in niets onderdoen voor bekende merken. Advance Acoustic/Paris is even begeerlijk met een fantastische prijs-kwaliteitsverhouding.

Arcam

Arcam is gevestigd nabij de beroemde universiteitsstad Cambridge en is opgericht door twee vrienden met een passie voor music en electronica die elkaar tijdens hun studie ontmoetten. Zij richtten in 1976 Amplification en Recording Cambridge op. Met de introductie van de A60 versterker werd de basis gelegd voor een innovatieve en vooruitstrevende fabrikant van hi-fi en AV producten. 

Audiolab

Min of meer geboren uit frustratie dat audioapparatuur destijds duur bleek en gevoelig voor storing in combinatie met andere apparatuur, lanceerden audio-liefhebbers Philip Swift en Derek Schotland in 1983 het merk Audiolab. Het eerste product, de geïntegreerde versterker 8000A kwam op de markt en werd meteen een daverend succes! Audiolab bouwde op dit succes voort met betaalbare, hoogwaardige elektronica die gekenmerkt wordt door een ultra schoon maar opwindend geluid, in combinatie met iconische moderne styling. De reputatie van Audiolab werd mede door de HiFi-pers aangezwengeld, het regent werkelijk awards.

Audio Physik

Muziek is emotie, brengt je in vervoering, hier voor heb alle details uit de muziek nodig, de waarheid en niets anders dan de waarheid. Geen verlies van details, High End – Made in Germany

Datzelfde geldt voor luidsprekers, pas als alle elementen in een luidspreker goed samenwerken kan het luisteren naar muziek een unieke ervaring worden. Wanneer dit gebeurt kruipt de muziek echt onder je huid en geeft je kippenvel. Dit is waar we naar streven in iedere Audio Physic Luidspreker.

Het is dan ook logisch dat we bij Audio Physic  al 30 jaar luidsprekers ontwikkelen met oog voor de details. De details zijn het belangrijkst voor het bereiken van het uiteindelijke product en zorgen voor de kleine elementen van een constructie. Dat is het belangrijkste voor het bereiken van de ultieme luister ervaring.

Cocktail Audio

CocktailAudio is een merknaam van het Koreaanse Novatron CO LTD. Dit bedrijf heeft zich de laatste jaren volledig gespecialiseerd in streaming audioproducten en bezit veel know-how op dit gebied. De komst van de X30 eind 2013 zet CocktailAudio volledig op de kaart. Het merk heeft zich continue doorontwikkeld en inmiddels is er een complete serie vernieuwde modellen beschikbaar. De CocktailAudio apparaten zijn uniek qua functionaliteit, mogelijkheden en hebben een voortreffelijke bouwkwaliteit. Ontdek de revolutionaire eigenschappen van de CocktailAudio en geniet van een nieuwe muziekbeleving.

Creek

Na de oprichting van M R Creek Ltd. in 1976 concentreerde Mike Creek zich in eerste instantie op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige zelfbouw audio kits voor bedrijven en tijdschriften. In 1981 werd de bedrijfsnaam gewijzigd en startte Creek Audio met de productie van een eigen lijn hifi producten. De filosofie was en is nog steeds dezelfde: Zeer hoge geluidskwaliteit tegen concurrerende prijzen. Sindsdien is de opgaande lijn van Creek de audioliefhebber niet ontgaan. De toekenning van vele internationale awards waaronder de felbegeerde “Component of the year” award van het Amerikaanse High End magazine Stereophile, What Hi-Fi’s “Best Buy” , Frankrijk’s Diaphason D’or en Hi-Fi Choice’s Editors Choice stuwden het succes. De recent geïntroduceerde Evolution lijn is de optelsom van jaren ervaring en mag nu al een stijlicoon worden genoemd.. De nieuwste technieken gehuisvest in een volledig metalen behuizing met geborsteld zwart of zilver aluminium frontpaneel. Achter dit stijlvol compact frontpaneel met OLED display gaat iets speciaals schuil, iets heel muzikaals.

Devialet

Er zijn in de historie van de hifi maar weinig merken die zo’n beroering hebben veroorzaakt als Devialet. Beroering in de meest positieve zin van het woord. Iedereen had het er opeens over, en iedereen was nieuwsgierig naar wat er komen ging. Toen in 2010 – zowat uit het niets – het eerste prototype aan de pers en het publiek werd getoond was iedereen met stomheid geslagen. Allereerst door het uiterlijk. De platte, hoogglans gepolijste aluminium behuizing had een enorme aantrekkingskracht. Op een Italiaans designmeubel of rechtop aan de muur, met het bovenop geplaatste ronde display en de zware, extreem luxueus aanvoelende afstandsbediening was de D-Premier – zoals het model heette – boven alles een sexy apparaat.

Wie de moeite nam om het innerlijk nader te bekijken kwam een nog nooit eerder toegepaste techniek tegen. Devialet noemde het ADH®, en het was een tot dan toe onmogelijk geachte hybride tussen de precisie en lineariteit van een klasse-A versterker, en de kracht en efficiëntie van een klasse-D versterker. Uiteraard een eigen vinding, en inmiddels één van de 88 patenten die het merk bezit. De ingebouwde d/a-converter en de apart leverbare streamingmodule en phonotrap beloofden grootse prestaties. Waar kwam dit merk vandaan?

ELAC

ELAC bestaat sinds 1926 en was in de 60- en 70-er jaren een leidende fabrikant in o.a. draaitafels en elementen. Medio 1984 startte Elac de ontwikkeling van luidsprekers. ELAC is een zeer innovatieve fabrikant, die als één van de weinigen zelf luidsprekerdrivers ontwikkelt en produceert. De hoogwaardige techniek, het vakmanschap van alle medewerkers, de aandacht voor detail en de passie voor kwaliteit zijn onovertroffen. Lees hier meer over de Elac historie en het heden.

Grado

Grado is een echt familie bedrijf en is in 1953 opgericht door Joseph Grado in Brooklyn, New York. Deze Amerikaanse fabrikant maakt prachtige hoofdtelefoons volledig met de hand in de eigen fabriek. Aan het einde van de jaren tachtig begon Grado met de ontwikkeling van wat de eerste echte high-end dynamische hoofdtelefoon zou worden. De koptelefoons zijn al geroemd als de “mooiste elektriciteit-naar-geluid transducers in de wereld”. En nog elke dag wordt er gewerkt aan verbetering van deze perfectie. Grado staat voor vakmanschap, passie, kwaliteit, perfectie en voor het verleggen van grenzen door 60 jaar ervaring.

HEGEL

Het Noorse Hegel is sinds eind jaren ’80 bezig met het produceren van high-end audio producten. Dit zijn stereo versterkers, CD spelers, DAC’s, voorversterkers en eindversterkers. Het doel van Hegel audio is vooral versterkers te maken waarbij de vervorming van het originele muzieksignaal extreem laag is en de controle over de luidsprekers juist heel goed is. Een combinatie die lastig samen gaat, maar wel vereist wordt door de kritische muziekliefhebber. Hegel’s oprichter, Bent Holter, ontwikkelde hiervoor de SoundEngine,  technologie die muziekliefhebbers de meest natuurlijke en intense luisterervaring bezorgt. Dit alles gaat schuil achter een minimalistisch uiterlijk.

KEF

Het bedrijf werd in 1961 opgericht door Raymond Cooke OBE (1925–1995). Het hoofdkantoor was eerst gevestigd in een nissenhut op het terrein van Kent Engineering & Foundry (hier komt de naam KEF vandaan) – een metaalverwerkend bedrijf aan de oevers van de Medway rivier, nabij Maidstone in Kent. Cooke, een voormalig BBC Electrical Engineer, wilde graag met nieuwe materialen en technologieën experimenteren voor het creëren van producten met superieure akoestische kwaliteit, die opnamen even natuurlijk kon weergeven als de oorspronkelijke uitvoering. Vanaf het begin was de baanbrekende creativiteit van KEF luidsprekers onbetwistbaar, en audiofielen wereldwijd hebben al enige decennia bewondering voor KEF’s innovatieve en hoogwaardige luidsprekers.

Live Cable

Een puur nederlands product, wordt gebruikt door de High End van de high end,  vooral Azië veel gebruikt. Bouwer/CEO Peter Sluijter heeft maar één simpel doel, in elke prijsklasse, waarin hij kabels ontwerpt, de beste te zijn, van zeer betaalbaar tot ultra High End, Live Cable behoort tot de absolute top in bekabeling.

MoFi

Als je je eenmaal hebt bedacht dat MoFi voor Mobile Fidelity Sound Lab staat, dan is het kwartje daarna snel gevallen bij de kreet: “Kan het nog analoger?” Al sinds eind 70er jaren staat dit platenlabel bekend om de fabuleuse opnames die vervolgens hun weg naar vinyl en later naar CD vonden. 180 grams elpees, mono elpees, 45tpm uitvoeringen, alles wordt uit de kast getrokken om een zo goed mogelijk eindproduct op plaat of CD te krijgen. Of Ultra, zoals ze het zelf noemen. Van UHQR (Ultra High Qualty Recording) tot UHR SACD (Ultra High Resolution) en alles wat ertussen zit.

New Horizon

 Als je je begeeft op het strijdveld van de betaalbare draaitafels, moet je van goeden huize komen. De markt wordt gedomineerd door spotgoedkope platenspelers met een hogere PR waarde dan kwaliteit. Maar wat wil je nou voor 399 euro? Welnu, vanaf heden gloort er nieuws aan de horizon, en wel letterlijk. Het is HNNY Benelux namelijk gelukt de spreekwoordelijke speld in de hooiberg te vinden. Dit Italiaanse merk verstaat als geen ander de kunst om een bijna ongeloofwaardige hoeveelheid kwaliteit voor het geld te bieden.

Primare

Primare is synoniem aan Scandinavië, dit is ook aan elk detail te zien, hier begint beleving op zijn puurst. Een belangrijk onderdeel van het culturele landschap van Scandinavië is dat er balans moet zijn, van alle elementen die samenwerken. Lagom is het Zweedse woord hiervoor en het betekent “net de juiste hoeveelheid” ,niet teveel en niet te weinig. Alles in perfecte balans, harmonie en verhouding. In onze definitie van lagom is dat geen aspect van het Primare product de aandacht op zich zou moeten vestigen. De muziek moet de ervaring zijn en dat het besef van technologie aan het werk moet verdwijnen.

Pro-Ject

Pro-Ject Audio Systems werd in 1990 opgericht door Heinz Lichtenegger. Zijn oorspronkelijke doel was om eenvoudige draaitafels te fabriceren in de lagere prijsklasse. Hij wist dat vele muziekliefhebbers nog wilden genieten van hun kostbare grammofoonplaten collectie. In de afgelopen 27 jaar heeft Pro-Ject een groot aantal draaitafels op de markt gebracht die internationaal hoog werden geprezen. Heinz Lichteneggers’s initiatief heeft er voor een belangrijk deel toe bijgedragen dat analoge muziekreproductie weer midden in de belangstelling staat!

Q Acoustics

Q Acoustics is anders dan de meeste andere luidsprekerfabrikanten. Het is een jong merk, opgericht in 2006 door experts in de audio-industrie en inmiddels al meermaals bekroond. Het doel? Een zeer succesvol luidsprekermerk ontwikkelen op basis van uitstekende audioprestaties, dat de beste in zijn klasse zou worden. Dat was het, niets meer en niets minder. Het opmerkelijke succes van Q Acoustics is het resultaat van een doelgerichte focus op geluidstechniek en inspirerend design. Het ontwerpen en produceren van luidsprekerproducten die zonder enige twijfel beter waren dan andere producten op de markt in dezelfde prijsklasse.

Questyle

Questyle Audio ontwerpt en bouwt muziekspelers voor het weergeven van high res muziek. Daarbij worden een aantal innovaties toegepast: ‘Current Mode Amplification’, ‘True DSD’, drievoudige asynchrone USB-klokken, en 5GHz draadloze technologie voor audio.

Questyle heeft een unieke versterkertechniek toegepast: ‘Current Mode Amplification’. Dit concept heeft twee grote voordelen: niet alleen een enorme verlaging van de ruisvloer, waardoor er veel meer ruimte is voor micro-informatie in de muziek, daarnaast is de versterker honderden malen sneller, waardoor terugkoppeling toe te passen is zonder dat dit de timing van de muziek versmeert.

SA-logo-gennemsigtigt-500-x-500-

System Audio

System Audio is ontstaan in 1984, toen gitarist en elektronica technicus Ole Witthoft ontevreden was over het realisme dat hij in het geluid van de meeste audio systemen voor in huis hoorde en bedacht dat hij dit beter kon. Hij bouwde een aantal speakers voor hemzelf en een paar vrienden met goede resultaten. Het is een bekend verhaal: we kennen allemaal wel goede hobby speaker bouwers. Een aantal van hen krijgen wat lokale bekendheid, maar de meesten gaan niet verder dan het maken van een aantal speakers voor vrienden en familie. Maar Witthoft’s reputatie groeide erg snel, en dus ook zijn bedrijf. Veertien jaar later is zijn startup een serieuze speler in de luidsprekermarkt.

Bezoek Onze Winkel

Openingstijden: 

Maandag gehele dag gesloten, op afspraak open

Dinsdag tot en met Vrijdag

Zaterdag 

11.00 - 18.00

10.00 - 17.00

+31 (0)575 545583

Nieuwstad 51, 7201 NL Zutphen