Geplaatst op 11 Feb 2017

 
 
 
Het Sights&Sounds team was ook dit jaar op de techbeurs in Amsterdam die het Europese equivalent moet worden van de CES beurs in Las Vegas. Op de ISE (oftewel Integrated Systems Europe) waren diverse merken aanwezig (waaronder o.a. Dynaudio, Arcam, Marantz, Tannoy en KEF) die hun eigen unieke ruimte hebben gecreëerd.
 
Als eerste liepen we door de mensenmassa naar de KEF stand, die naast deze plek samen met Arcam nog een demonstratieruimte had. Een strakke witte ruimte gevuld met de producten uit de nieuwe Porsche-lijn, een aantal Muo’s, de KEF LS50 Wireless en natuurlijk enkele inbouwluidsprekers. Deze stand is bedoeld voor de gemakkelijke muziekliefhebber: streamen direct naar de luidspreker toe. De LS50 Wireless ziet er in de kleuren hoogglans wit, hoogglans zwart en hoogglans grijs stijlvol uit, en weegt ook aardig wat door de ingebouwde versterkers en drivers.
 
Na KEF was ELAC aan de beurt: een merk dat we tegenwoordig kennen van hoogwaardige kleine streamers en versterkers met ingebouwde Roon software. Henk Geurtsen, importeur van ELAC, stond ons te woord en vertelde over de aankomende ELAC Discovery Pro: een budgetapparaat dat draadloos te koppelen is aan Roon. Ook komt er een draadloze luidspreker (a lá Sonos) die je overal neer kan zetten.
 
De gedeelde demonstratieruimte van KEF en Arcam is zeer indrukwekkend: in elke hoek staat een Reference 5, inclusief Celestion subwoofers en voor elke luidspreker een eigen versterker (waaronder de nieuwe Arcam AVR860). Deze set is misschien prijzig, maar klinkt er dan ook naar: volle klanken, kristalhelder hoog en duidelijk onderscheidbaar midden.
 
De Dynaudio stand is tevens strak en wit, maar heeft een andere feel door de apart vormgegeven luidsprekers (en retro koelkast, maar dat terzijde). Tevens was het er bedrijvig, zoals te zien op de foto. Wij zijn verheugd te laten weten dat Dynaudio komt met een nieuw type Focus XD luidspreker. Naast dit nieuwe type gaan ze dezelfde software update uitbrengen voor de oudere types.
 
 
____________
KEF Porsche design: http://www.kef.com/html/nl/showroom/PORSCHE_DESIGN/SPACE_ONE/GRAVITY_ONE/index.html
KEF Muo: http://www.kef.com/html/nl/showroom/digital_music_solutions/muo/overview/
KEF LS50W: http://www.kef.com/html/nl/showroom/digital_music_solutions/LS50_wireless/overview/
ELAC: http://www.servi-q.nl/merken/elac/
Arcam AVR860: http://www.arcam.co.uk/products,av-processor,AV-Processor,av860.htm
Dynaudio Focus XD: http://www.dynaudio.com/home-audio/focus-xd
 
 
 
 


Contact

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht