Geplaatst op 24 Mei 2017

Donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei was het weer zover: de High End beurs in München ging van start. Sights&Sounds ging er zaterdag 20 en zondag 21 mei heen om speciaal voor jullie verslag te doen.

De eerste dag was gereserveerd voor onder andere KEF. Zij presenteerden hun nieuwe Q serie. Deze houdt in dat de oude Q-luidsprekers strakker, alleen in zwart en wit en zonder gaten voor frontjes verkocht worden. De frontjes zelf worden apart verkocht. Ook – meer goed nieuws – is de serie goedkoper geworden.
Wat er voor ons op de beurs er het meeste uitsprong was de gloednieuwe ELAC Adante luidspreker ontworpen door ex-Pioneer en TAD genie Andrew Jones. Wat een geweldige speaker. Heel open, veel rust, en veel definitie. Een geluidsbeeld dat te vergelijken is met iets tussen Thiel en B&W in. De Adante speakers kosten €3.000,- per stuk maar ze zijn voor die kwaliteit en dat geluid spotgoedkoop. ELAC is de laatste tijd erg goed bezig, ook op versterker en streaming vlak.
Zondag 21 mei was het tijd om Q-Acoustics te bezoeken met hun nieuwe Concept 500 luidsprekers. Ook dit is een mooie speaker met drie ingebouwde kasten met hun innovatieve Gel-Core ertussen dat zorgt voor zo weinig mogelijk resonantie. We kennen Q-Acoustics natuurlijk al langer van de vele prijzen die ze met hun luidsprekers in de wacht hebben gesleept. De Concept 500 is volgens ons geen uitzondering: met €4.500,- voor een paar zijn ze een nieuwe maatstaf voor luidsprekers in dezelfde prijsklasse.
QED – bijna inherent aan Q-Acoustics – kwam met een nieuwe kabel genaamd ‘Supremus’ die hun nieuwe top-of-the-line kabel moet worden. QED belooft een supersonische prestatie waar onder andere opgedampt emaille (ten behoeve van volledige insulatie) en zuurstofvrij koper voor moeten zorgen. Hun gepatenteerde AirCore technologie zorgt voor een precies ritme en timing. 2x 3,0m is €1.400,- euro en vraagt om speciaal dealerschap.
Advance Acoustic toonde hun nieuwe DX1 DAC inclusief voorversterker en de vele in- en uitgangen die we van ze gewend zijn. De laatste jaren merken we dat streamers en versterkers steeds verfijnder worden. Natuurlijk wil iedereen zichzelf elk jaar weer evenaren, maar qua luidsprekers is dit in verhouding minder duidelijk. Hetzelfde geldt voor de DX1: het is gewoon een prachtexemplaar voor de relatief lage prijs van €699,-.
Tevens hebben we kort naar Denon, Heos, Naim en anderen geluisterd en ook daar zitten genoeg leuke dingen tussen. Maar als je het leuk hebt is de tijd binnen de kortste keren voorbij, en zo is het ook voor de High End in München 2017. Volgend jaar zijn we hopelijk terug met meer fantastische nieuwe producten.

IMG_5616

IMG_5620 IMG_5623 IMG_5614Contact

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht