Geplaatst op 21 Jul 2017

 
 
We kunnen het er niet vaak genoeg over hebben dus laten we nogmaals onze aandacht vestigen op de onverslaanbare Devialet Phantom.
Allereerst een (korte) uitleg. Wat is Devialet? Hoe werkt het en waar is het voor bedoeld? En dan natuurlijk het belangrijkste: hoe klinkt het?
 
Devialet is een Frans bedrijf gesticht in 2007. Zij hebben zich sinds die tijd gespecialiseerd in het ontwikkelen van luxe hifi producten zoals geïntegreerde versterkers maar ook alles-in-één apparatuur. Laatstgenoemde wordt hieronder verder belicht.
 
Heeft u gehoord van Sonos? Die kleine gemakkelijke luidsprekers die overal kunnen worden geplaatst? Benodigdheden: stopcontact en klaar? Geen aparte versterker, streamer en luidspreker meer maar alles in één compacte behuizing? De Devialet Phantom werkt volgens hetzelfde principe maar is bedoeld voor de audiofiel die van design en gemak houdt. De Phantom is verkrijgbaar in drie verschillende “niveaus” van laag naar hoog: de standaard Phantom, de Silver Phantom en de Gold Phantom. Ze zijn allemaal eenvoudig aan te sluiten aangezien de enige benodigde kabel een stroomkabel is. Via BlueTooth of hun eigen WiFi verbinding kunt u rechtstreeks muziek afspelen via tablet, smartphone of computer. Ze worden per stuk verkocht aangezien er geen twee Phantom’s nodig zijn zoals bij de “ouderwetse” hifi installatie. Een enkele Phantom geeft een stereobeeld weer, echter zorgen twee ervoor dat de ene luidspreker kan fungeren als ‘links’ en de andere als ‘rechts’. Als de twee in verschillende ruimtes staan kan dit worden uitgezet.
 
Dan nu het geluid. Bij een startprijs van €1.690,- en een eindprijs van €2.590,- verwachten we toch wel iets van deze Franse uitvinding. Door de vormgeving is er plaats voor twee grote woofers aan de zijkanten van de speaker. Voorop pronkt de prachtig uitgesneden tweeter die niet onder doet voor een Flying Lady. Het verschil tussen de drie zit hem echter in het vermogen (Watt), gevoeligheid (dB) en enkele onderdelen.
Zo beschikt de Gold Phantom over 4500W, 108dB, een titanium tweeter en 22-karaat roségoud vergulde zijkanten.
De Silver Phantom komt met 3000W en 105dB en de standaard Phantom 750W en 99dB. Dit soort specificaties zeggen niet heel veel, maar wat wel opvalt is dat het gat tussen de standaard versie en de Silver versie veel groter is dan tussen de Silver en Gold. Dit is bij het beluisteren dan ook vrij duidelijk. De standaard versie klinkt goed met een mooie heldere klank en pittig wat ruimtelijkheid en diepte voor zo’n kleine speaker, maar de Silver doet daar een flinke schep bovenop. De Silver is veel ruimtelijker, vloeiender en gecontroleerder. Dat zijn precies de kwaliteiten die de Gold Phantom dan ook verbeterd heeft ten opzichte van de Silver.
Deze paragraaf kan nog eindeloos lang zijn met een uitgebreid verslag over de klank van Devialet, maar het zelf komen beluisteren is natuurlijk veel beter.
 
 
______________________
Devialet Phantom: €1.690,-
Devialet Silver Phantom: €1.990,-
Devialet Gold Phantom: €2.590,-
 
 
 


Contact

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht